Reprezentanţii companiei şi-au cerut insolvenţa în 6 aprilie, cu o săptămână după ce a fost demis preşedintele şi un membru al Consiliului de Administraţie.

Scop Computers, alături de RHS Company şi Romsoft sunt suspectate de fraudă
într-un dosar deschis de ANAF pe fondul neplăţii TVA. Fiscul a impus măsuri asiguratorii asupra bunurilor celor trei companii, motiv pentru care acestea au intrat în incapacitate de plată. RHS s-a mişcat cel mai rapid în această chestiune şi a contestat decizia ANAF la Judecătoria Sectorului 3, după care a urmat calea insolvenţei. Ulterior declanşării procedurii, conturile RHS au fost deblocate, iar compania şi-a reluat activitatea.

În ceea ce priveşte Scop Computers, în 30 martie, Consiliul de Supraveghere al companiei a decis demiterea preşedintelui Consiliului de Administraţie, Alexandru Vişan a fost demis, responsabilităţile acestuia fiind preluate de Artur Czupyt, iar Doina Ilie a fost numită nou membru în Consiliu.

„Recentele dificultăţi operaţionale ale companiei sunt o consecinţă a acţiunilor luate de către autorităţile fiscale referitor la activitatea de afaceri iniţiată şi realizată de către fostul preşedinte la mijlocul anului 2009, înainte de achiziţia pachetului de control de către actualul acţionar majoritar. Această activitate a fost oprită la începutul anului 2011“, spun reprezentanţii Scop Computers.

Acum doi ani, pachetul majoritar de acţiuni al distribuitorului IT a fost achiziţionat de grupul polonez ABC Data.
Citeşte şi Fiscul a deblocat conturile RHS după declanşarea procedurii de insolvenţă