Pentru a ține în frâu factura ar trebui să ne obișnuim să avem câteva obiceiuri simple, dar care ar putea face diferența la finalul lunii, când vine scadența. Reducerea facturii la electricitate poate fi la fel de simplă ca și depistarea surselor din casă care consumă cel mai mult, arată site-ul Gobankingrates.

Un sfert din energia utilizată de o casă este consumată de dispozitive inactive

Pentru a face acest lucru, puteți urma o formulă simplă pentru a determina câți kilowați-oră (kWh) folosește un dispozitiv într-o lună sau pe an. Apoi, încercați să găsiți modalități de a reduce pe cât posibil acest consum.

Se estimează că aproape un sfert din energia utilizată de o casă este consumată de dispozitive inactive, care nici măcar nu sunt pornite. Astfel, o gospodărie medie din California de Nord cheltuiește între 210 și 440 de dolari pe an pe așa numiții ”vampiri energetici”,

Identificați „vampirii energetici” din casă

Puteți afla care dintre dispozitivele electrice sunt „vampiri energetici”. Iată câteva modificări pe care le puteți face și care vor ajuta să economisiți o sumă semnificativă de bani la factura de electricitate.

Există anumite dispozitive care consumă energie chiar și după ce sunt „oprite”, iar aceasta este o problemă majoră. Trebuie să știți perfect care continuă să consume energie chiar și atunci când nu sunt pornite, inclusiv computerul, televizoarele cu pornire instantanee, sistemele surround sau ceasurile digitale.

În consecință, trebuie scoase din priză toate echipamentele și dispozitivele care folosesc energie în timp ce sunt inactive, ajustate setările de alimentare la unele dispozitive, precum computerul sau televizorul.

Nu știți care dintre dispozitive adaugă cea mai mare sarcină inactivă la factura de energie? Iată câteva dintre ele:

Acvariul

Principalul vinovat al consumului energetic al unui acvariu este încălzitorul de apă. Deși s-ar putea să nu-l puteți deconecta în funcție de temperatura optimă pentru pești, luați în considerare plasarea acvariului într-o cameră bine încălzită.

Pompa de recirculare a apei calde

Conectați pompa de recirculare a apei calde la un temporizator și programați-o să se oprească atunci când nimeni nu folosește apă caldă, cum ar fi noaptea.

Media-box-urile

Multe case au mai multe media-box-uri, iar asta va duce la un consum mai mare de energie. Luați în considerare deconectarea celor care nu sunt folosite în mod regulat. Pentru media-box-urile pe care le folosiți în mod regulat, luați în considerare conectarea întregului sistem (set-top box, televizor, difuzoare etc.) la o priză, astfel încât să se oprească deodată.

Echipamente audio/video

Dispozitive audio precum, amplificatoarele, boxele și receptoarele radio prin internet sunt destul de ușor de deconectat când nu sunt utilizate.

Ventilatoarele

Scoateți din priză ventilatoarele când nu sunt utilizate și, eventual, optați pentru un ventilator cu temporizator, astfel încât să nu rămână aprins toată noaptea.

Lumini aprinse non-stop

Nu este nevoie să țineți lumina aprinsă non-stop dacă nu o folosiți. Stingeți-o, dacă nu e neapărat nevoie de ea!

Televizoarele

Scoateți din priză toate televizoarele pe care nu le folosiți în mod regulat. Luați în calcul și dezactivarea setării „pornire rapidă” a televizorului pentru a economisi energie.

Computerul

Computerul nu consumă mult curent chiar și când este pornit. Conectați computerul, monitorul, imprimanta, difuzoarele și alte accesorii la o singură priză, care poate fi oprită atunci când nu este utilizată. Stingeți computerul după cel mult 30 de minute de inactivitate și opriți-l ori de câte ori nu-l mai folosiți.