"La data intrării în vigoare a prezentei decizii încetează exercitarea, cu caracter temporar, a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de către domnul Octavian Teodor Deaconu", anunţă MO Nr.624/I, vineri.

Totodată, a fost publicată decizia premierului privind "exercitarea, cu caracter temporar, de către domnul Nicolae Grofu, a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală".

Deaconu a fost numit în funcţie de fostul premier Victor Ponta printr-o decizie publicată în MO pe 21 iunie 2012.

Gelu Diaconu, fostul şef al ANAF, a comentat pe contul său de Facebook această schimbare, declarând că "Octavian Deaconu nu a fost inlocuit! Pur si simplu s-a retras, nedorind sa fie martor si partas la ce se intampla in ANAF!"

Fostul şef al ANAF a mai precizat că "peste cateva zile veti auzi si de alte plecari din functii cheie in ANAF, din exact aceleasi motive ingrijoratoare!"

 

"Oameni cu studii adecvate si cu experienta imensa dau bir cu fugitii din fata diletantilor tehnocrati. Consecinta: scaderea dramatica a incasarilor la buget si blocarea efectiva a reformei structurale demarate acum trei ani," a mai scris Gelu Diaconu.