Robert De Niro şi Julianne Moore au confirmat această informaţie alături de regizorul şi producătorul David O. Russell. "Susţinem decizia Amazon în lumina ultimelor informaţii şi din respect pentru toţi cei care au avut de suferit, am decis împreună că este mai bine să nu continuăm acest proiect", conform unui comunicat semnat de cei trei. 

Încheierea parteneriatului dintre Amazon şi The Weinstein Company survine în contextul în care şi Amazon este afectată de un scandal propriu de hărţuire sexuală. Joi, şeful Amazon Studios, Roy Price, a fost suspendat din funcţie după ce a fost acuzat de hărţuire sexuală. 

Această decizie a fost luată după un interviu acordat săptămânalului The Hollywood Reporter de Isa Hackett, producătoare a serialului "The Man in the High Castle", difuzat pe platforma video a lui Amazon. Ea a afirmat că a fost vizată, într-o seară din iulie 2015, de avansurile lui Roy Price, în vârstă de 51 de ani. Fiica scriitorului Philip K. Dick, autorul romanului care stă la baza serialului, Isa Hackett, îi reproşează responsabilului de la Amazon că a făcut mai întâi sugestii obscene într-un taxi cu care se deplasa la această petrecere. El ar fi insistat apoi cu avansurile sale, chiar dacă producătoarea şi-ar fi exprimat clar lipsa ei de interes, fiind lesbiană, căsătorită şi mamă.

AGERPRES