Ministrul liberal al Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că rectificarea bugetară era necesară, pentru că ea „are rolul de a îndrepta și de a repara toate prostiile făcute în ultimii trei ani de zile de PSD la guvernare”.

„Rectificarea era necesară, pentru că dacă nu făceam această rectificare, banii pentru pensii, pentru indemnizaţii, pentru concedii medicale şi alte cheltuieli sociale nu erau cuprinşi pentru ultimele două luni. Cine spune că nu trebuia să facem aceste plăţi, minte.”

Ministrul a explicat câteva dintre practicile Partidului Social Democrat, în perioada cât s-a aflat la guvernare, inclusiv cum ajungeau banii destinaţi cheltuielilor sociale la baronii locali.

„Nu a plătit concediile medicale de aproape patru luni de zile, nu a inclus în buget banii pentru pensii. Ar trebui sa vină să explice.

Punem punct unei practici mizerabile prin care banii care trebuiau să ajungă pentru cheltuieli sociale erau folosiți pentru baroni locali.”

Ministrul de Finanţe a mai precizat că această rectificare bugetară va arăta unde s-a furat şi unde s-a supraestimat.

„Gaura este de 18 miliarde de lei. […] Noi respectăm legea și prin această rectificare vom arăta ce s-a furat, unde s-a furat și unde s-a supraestimat.”