Eurodeputatul Fidesz Balazs Hidveghi a calificat vineri drept „şocant” şi „fără precedent” faptul că „opoziţia pro-migraţie din Ungaria atacă interesele naţionale” ale ţării la Bruxelles, relatează MTI.

Hidveghi a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta că, în locul unei „dezbateri profesioniste” la audierea de joi din Parlamentul European a comisarului desemnat de Ungaria, Oliver Varhelyi, „forţele pro-migraţie” au lansat o campanie pur politică împotriva acestuia.

În ultimele săptămâni, opoziţia din Ungaria a fost foarte ocupată cu tentativa de a bloca numirea lui Varhelyi, tentativă care pune în pericol formarea noii Comisii Europene, a menţionat europarlamentarul Fidesz.

Potrivit acestuia, eurodeputaţi ungari proveniţi din partide din opoziţie s-au alăturat atacurilor politicienilor pro-migraţie din stânga liberală de la Bruxelles.

Comentariile lui Balazs Hidveghi vin după ce joi coordonatorii grupurilor parlamentare din PE nu au ajuns la un acord cu privire la aprobarea candidatului ungar la un post de comisar, Comisia de afaceri externe (AFET) solicitându-i acestuia să răspundă la întrebări suplimentare în scris până luni 18 noiembrie.