Acuzații dure împotriva PSD au fost aduse de Dorina Rusu, reprezentanta președintelui Klaus Iohannis în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Aceasta a declarat, pentru Europa Liberă, că absența reglementărilor în privința campaniei pentru referendum „se înscrie în dorința majorității PSD de a boicota și de a face invizibil referendumul pe Justiție”.

Opt din cei 11 membri ai CNA sunt numiți de actuala coaliție guvernamentală, inclusiv președinta în exercițiu a Consiliului, Monica Gubernat.

Dorina Rusu a explicat, pentru Europa Liberă, că președinta CNA, Monica Gubernat, a respins solicitările sale de a fi adoptat un regulament cu normele de campanie electorală pentru referendum și de a fi introdus acest subiect pe ordinea de zi a discuțiilor. „Nici nu au ajuns să fie supuse la vot solicitările noastre”, a spus Dorina Rusu, referindu-se la cei trei membri care nu fac parte din majoritatea fidelă PSD. Președintele Iohannis a numit două reprezentante în CNA, iar PNL, unul singur. USR nu are membri în consiliu.

Dorina Rusu a acuzat și Guvernul de boicotare a referendumului pe Justiție, solicitat de șeful statului. Ea spune că în reglementările Guvernului privind organizarea referendumului nu a mai fost trecut un termen până la care CNA să emită regulile de campanie în audiovizual. Rusu a arătat că și la ședința de marți va solicita din nou redactarea unui regulament, în condițiile în care campania electorală se încheie vineri seara.

Pe de altă parte, Rusu a mai declarat că, și în absența unui regulament al CNA, televiziunile ar fi putut organiza dezbateri pe această temă, pentru că nu există nicăieri o interdicție în acest sens.