Cutremur la vârful CNA. Potrivit ultimelor informații, Monica Gubernat, șefa CNA urmează să fie demisă din funcție, după ce raportul de activitate pentru anul 2020 al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) a fost respins cu unanimitate de voturi, marţi, în plenul Parlamentului.

Mai exact, în cursul zilei de marți, Plenul Parlamentului a respins raportul de activitate al CNA cu 240 de voturi. De menționat este faptul că, din punct de vedere legal, după această mișcare, consecința este că şefa CNA, Monica Gubernat, îşi va încheia mandatul odată cu respingerea raportului.

Amintim faptul că Monica Gubernat se afla la al doilea mandat în CNA, fiind numită în funcţie, adică pe o perioadă de 6 ani, pe 4 iulie 2019, la propunerea Partidului Social Democrat.

Cine este Monica Gubernat, șefa CNA

În ceea ce privește activitatea președintelui CNA, Monica Gubernat a făcut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004 şi a lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului), se arată pe site-ul CNA.

Totodată, aceasta a fost consilier în cadrul Parlamentului României, având ca atribuţii monitorizarea presei scrise şi audiovizuale, formularea unor reacţii rapide, dar şi elaborarea documentelor pentru desfăşurarea activităţii liderilor grupurilor parlamentare, respectiv activitatea în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare în concordanţă cu prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Prima dată a intrat în Consiliul Naţional al Audiovizualului în 2012, tot la numirea PSD.

Amintim faptul că Plenul Parlamentului a fost convocat marţi, de la ora 15.00, pentru a dezbate rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Trebuie menționat faptul că ședinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban. În același timp, tot în cursul zilei de marți, Comisiile de cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins raportul de activitate al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) pe anul 2020.