Moment fără precedent la Românii au talent. O concurentă care a interpretat o doină s-a trezit în fața unui moment nemaiîntâlnit. În loc să primească aplauze și vorbe de laudă, ea a văzut cum se produce un adevărat scandal între juraţi. Este vorba despre Mihai Petre şi Florin Călinescu.

Totul a pornit de la nemulțumirea celebrului actor care s-a declarat nemulțumit de piesele triste cu care vin concurenţii. El i-a spus concurentei aflate pe scenă, la acel moment: „De ce veniţi toţi cu o baladă tristă? (….) Pune mâna pe sârbe. Lasă doinele. Ai calităţi, iar muzica moldovenească este excepţională”.

Imediat, Mihai Petre a reacţionat, iar de aici a pornit tot scandalul.

Mihai Petre: „Eu nu cred că trebuie să fim veseli tot timpul. Viaţa e construită din alb şi negru, din stări diferite”

Andra: Nu te contrazice. M-ai întrebat cât mai durează doina asta? Pe semne că te-ai plictisti, că aştepţi ceva ritmat.

Mihai Petre: Nu aştept ceva ritmat. Problema e alta, că sunt oameni care gustă o doină…

Florin Călinescu: Viaţa este cum spune Mihai, dar toată lumea ar vrea mai multă veselie (…) Marii cântăreţi de muzică populară au cules şi folclor adevărat, dar succesul lor s-a datorat muzicii de petrecere. Vedea-l-aş pe Mihai într-un dans cu strigoi şi moroi. El care dansează numai muzică veselă (…) E o prostie ce a zis Mihai. Pe scena asta, trebuie să veniţi cu energie şi veselie, nu cu mortăciuni.

Iar conflictul a escaladat, în momentul în care Mihai Petre i-a cerut lui Călinescu să spună cum votează:

Mihai Petre: Nu, verdictul!

Florin Călinescu: Puştiule, vezi că eşti cu zece ture de stadion în spatele meu.

Disputa a continuat şi după ce concurenta nu se mai afla pe scenă.

Florin Călinescu: Ai un vocabular destul de sărac, măi, Mihai. Când te bagi în discuţii cu mine, trebuie să schimbi cuvintele. Nu pot să te las să te faci de c***t.

Mihai Petre: Nu mă fac!

Florin Călinescu: Du-te la tine în sufragerie şi invită-i. Aici nu poţi să faci ce vrei.

Mihai Petre: Ba da, crede-mă. E deja urât

Florin Călinescu: E treaba ta dacă din partea ta se vede urât. Uite mie mi se vede frumos. Tu reduci pe toată lumea la buricul pământului care te crezi tu.