Într-o postare pe pagina personală de facebook, Ciutacu îl atacă pe Arafat din toate părțile.

„N-aș vrea să fiu răutăcios, mă știți băiat dulce, da’ zău că mie mi se pare că Raed are vocație de doctor cam cât talent de inginer am eu.

Dacă, însă, avea și țara asta o facultate de (plutonieri) șefi ai șoferilor pe mașina de pompieri, azi era academician”, a scris Victor Ciutacu.

Reacția realizatorului Tv survine după ultimele declarații făcut de șeful DSU cu privire la situația cazurilor de COVID-19 din Capitală, care „începe să devină îngrijorătoare”.

Secțiile de la ATI sunt pline

Raed Arafat a povestit că secțiile de terapie intensivă sunt aproape pline, iar pacienții din Capitală sunt nevoiți să fie transferați la alte spitale din afara orașului.

„Spitalele de terapie intensivă care primesc pacienți infectați cu COVID-19 nu mai au loc de terapie: Matei Balș, Marius Nasta, Ana Aslan, nu mai au locuri. Dacă apare un caz, îl vom muta în afara Bucureștiului. Și spitalul din Ploiești este ocupat la capacitate maximă. Soluția este să creăm paturi de ATI, să aducem ventilatoare. Avem stocuri și pentru că a apărut această problemă trebuie să apelăm la această soluție. Dar avem nevoie de personal (…) Și mâine vom avea o cifră record”, a declarat Raed Arafat, secretarul MAI, la Digi 24.

Totodată, șeful DSU a mai adăugat că dacă la prânz au fost anunțate 799 de cazuri, la ora 18.00 erau deja 866 de cazuri iar sâmbătă cifra se va apropia de 900.

Raed Arafat a mai distrus și mitul că asimptomaticii nu transmit virusul.

„Să nu ai cunoștințe și să spui vrute și nevrute… Toate studiile, publicate la nivel foarte înalt, spun clar că asimptomaticul și presimptomaticul transmit”, a mai spus acesta.