Massachusetts Institute of Technology, cel mai prestigios institut politehnic din SUA il cheama in judecata pe la fel de bine-cunoscutul arhitect Frank Gehry, care este acuzat ca a proiectat prost un corp nou al cladirii.

Noul corp, Stata Center, construit in 2004, prezinta mai multe hibe in proiect, astfel incat cladirea nu rezista in fata ploii, mai exact exista igrasie pe peretii interiori si exteriori si apa care ar trebui sa se scurga de pe tavan se infiltreaza in interior. Vorbim despre o cladire de 300 de milioane de dolari, in care se sta cu galeti pentru a recupera apa. Mai mult, in timpul iernii, zapada care cade de pe tavan se strange in fata iesirilor de urgenta, blocand accesul in cazul unei evacuari rapide.  

Gehry Partners a primit 15 milioane de dolari pentru proiectul Stata Center, fiind totodata si arhitectul Guggenheim Museum din Bilbao, Spania si Walt Disney Concert Hall din Los Angeles.  

MIT cere despagubiri pentru proiectul Stata Center si sustine ca grupul Gehry Partners nu si-a indeplinit sarcina, accea de a realiza o cladire functionala, durabila si care sa respecte normele de siguranta.

Sursa: NY Times/ Boston Times