Petre Mircea-Bogdan, avocatul Dianei Șoșoacă și-a ieșit din fire în direct la Antena 3 CNN

Avocatul Petre Mircea-Bogdan, reprezentantul legal al Dianei Șoșoacă și organizator al protestului autorizat de primarul Nicușor Dan în Piața Constituției din Capitală, a declarat într-o emisiune televizată la Antena 3 CNN că nu cunoaște persoanele care vor participa la miting.

Avocatul s-a arătat chiar deranjat de unele întrebări și nu a putut răspunde clar la unele dintre cele legate de organizarea protestului.

Întrebat cum a fost selectată lista fermierilor și cum va gestiona desfășurarea evenimentului, Petre Mircea-Bogdan a recunoscut că nu-i cunoaște pe cei care vor veni la protest.

De asemenea, avocatul nu a putut oferi informații despre modul în care va fi controlată manifestația și s-a enervat când i s-a sugerat că nu este organizator, ci un instigator pentru protestatarii de la marginea Bucureștiului.

„Dumneavoastră nu vreți să recunoașteți că este protest politic, pentru că dacă nu ar fi politic, dumneavoastră ați fost invitat la Primăria Capitalei alături de cei 100 de fermieri care dețin 100 de tractoare. Până să faceți solicitarea, dumneavoastră ați avut cereri din partea fermierilor să se deplaseze la acest protest cu mașinile aprobate de Primăria Capitalei?”, a întrebat un invitat al emisiunii de la Antena 3 CNN.

„Dreptul de a petiționa este un drept fundamental”, a replicat Petre Mircea-Bogdan.

Întrebat dacă vreun fermier i-a cerut să facă această solicitare la Primăria Capitalei, avocatul a spus că „am făcut-o personal, în calitate de cetățean”.

„Nu mi-a cerut niciun fermier, ci am făcut-o personal, în calitate de cetățean și prin prisma simțământului civic. În 10 ianuarie am depus adeziune la S.O.S. România, care nu știu dacă a fost acceptată“, a spus avocatul Petre Mircea-Bogdan.

Protestatarii au două revendicări principale

Avocatul Petre Mircea-Bogdan a afirmat că are două revendicări principale, inclusiv amnistia și grațierea pentru cei sancționați contravențional.

„Cea mai importantă revendicare care trebuie să fie comună pe toate listele este amnistia și grațierea față de dosarele care s-au întocmit”, a spus avocatul, adăugând că este vorba despre „toți cei care au fost sancționați contravențional și penal de la momentul începerii protestului”.

Întrebat dacă este sau nu un protest politic, avocatul a evitat să răspundă.

„Am 200 de solicitări de la oameni care vor să participe. Eu o să accept solicitările în ordinea în care vin. Trebuie să le depun până mâine la ora 15”, a mai precizat avocatul Petre Mircea-Bogdan.