S.C. RAMI DACIA S.A., unicul producator de diamante sintetice din Europa de Sud-Est, a fost achizitionata de Asociatia Salariatilor RAMI DACIA Bucuresti prin preluarea intregului pachet de actiuni al societatii de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in cadrul unei tranzactii de 8,4 milioane de euro, informeaza un comunicat AVAS. 

In cursa preluarii S.C. RAMI DACIA S.A. s-au inscris S.C. ELECTROAPARATAJ S.A. Bucuresti, Asociatia Salariatilor RAMI Dacia Bucuresti, si FINKELSTEIN&Co. NV din Belgia, si in urma analizarii ofertelor depuse AVAS a desemnat Asociatia Salariatilor RAMI DACIA castigatoare.          

Suma de 8.425.528 de euro prin care Asociatia Salariatilor va prelua S.C. RAMI DACIA S.A. este compusa din 4.572.528 de euro, pretul pachetului de actiuni, 2.000.000 de euro, investitii de dezvoltare, 1.023.000 de euro, capital de lucru, si 830.000 de euro, investitii de mediu. 

Conform contractului, Asociatia Salariatilor RAMI DACIA va face plata integrala a pachetului de actiuni in termen de zece zile de la data semnarii contractului, investitia in capital de lucru va fi facuta in termen de trei luni, iar investitiile de dezvoltare si cele de mediu vor fi realizare in termen de an, respectiv doi ani, de la semnarea contractului. 

Contractul mai presupune pastrarea salariatilor existenti dar si cresterea numarului lor, si, datorita faptului ca S.C. RAMI DACIA S.A. nu detine  certificate de proprietate asupra terenurilor, depunerea de catre Asociatia Salariatilor a documentatiei necesare pentru obtinerea drepturilor de proprietate, precum si majorarea capitalului social cu valoarea terenurilor in termen de 30 de zile, actiunile astfel rezultate revenind AVAS.

 

Sursa: Capital 28 Decembrie 2006