Există câţiva investitori interesaţi de DenizBank, deoarece Dexia îşi revizuieşte opţiunile privind potenţialele vânzări de active, susţine publicaţia franceză.

Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a început procesul de a mandata o bancă pentru a o consilia în oferta pentru DenizBank, se arată în ‘Les Echos’.

Un purtător de cuvânt al băncii ruseşti a declarat: "În strategia sa până în 2014, Sberbank şi-a exprimat interesul pentru pieţele din Europa centrală şi de Est".

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s Ratings Services a coborât, vineri, cu o treaptă, ratingurile pentru datoriile pe termen lung şi termen scurt atribuite entităţilor cheie din grupul bancar franco-belgian Dexia, citând dificultăţi în obţinerea de finanţare de pe pieţe şi necesitatea creşterii garanţiilor.

Boardul Dexia urmează să se reunească sâmbătă la Paris pentru a supune la vot un plan de restructurare, după ce guvernele francez şi belgian au promis că garantează finanţarea în condiţiile scăderii dramatice a acţiunilor grupului.

Sberbank, care a finalizat preluarea Volksbank International (VBI), va folosi această tranzacţie pentru a efectua şi alte achiziţii în Europa, a declarat recent şeful celui mai mare grup bancar din Rusia, German Gref. Acesta a adăugat că pentru Sberbank expansiunea pe plan extern reprezintă cheia strategiei sale de afaceri.

Pentru Sberbank, preluarea VBI este cea mai mare achiziţie încheiată vreodată de o bancă din Rusia în afara spaţiului fostei URSS.
Sursa: Agerpres