Saudi Oger Ltd. a anuntat azi achizitionarea de la partenerul sau de lunga durata, Qualcomm Incorporated, a 50% din participatia acestuia in compania Inquam Limited.

Telemobil S.A., o subsidiara a Inquam Limited, furnizeaza in Romania servicii mobile  de date si voce 3G sub numele de Zapp, fiind achizitionata in anul 2000 de catre Inquam, o companie care avea ca actionari cu participatii egale Saudi Oger Limited si Qualcomm Incorporated. Saudi Oger Ltd. este de asemenea actionarul principal al Oger Telecom, lider pe pietele in curs de dezvoltare. 

Achizitionarea Telemobil S.A. se refera la cumpararea participatiei Qulacomm in Inquam Limited in proportie de 100%, fara ca alti termeni ai acestei tranzactii sa fie facuti publici.

Telemobil este primul operator CDMA din lume care a lansat servicii comerciale 3G in banda de 450 MHz. De curand, Telemobil a castigat licenta de spectru UMTS in banda de 2100 MHz si in scurt timp va incepe o expansiune masiva a retelei sale utilizand aceasta frecventa.

In urma acestei achizitii, grupul Saudi Oger ramane pe deplin dedicat dezvoltarii si creari de valoare atat pentru actionari cat si pentru angajatii Zapp Romania si Zapp Portugalia. Saudi Oger continua sa aiba o relatie foarte buna cu QUALCOMM, si asteapta cu mare interes viitoarele inovatii ale acestuia in domeniul solutiilor mobile de voce si date CDMA si WCDMA in 450 si 2100 MHz.

Data: 11 ianuarie 2008

Sursa: Zapp