Sursa citată precizează că judecătorul de instrucţie Jean-Michel Gentil “caută să afle dacă Nicolas Sarkozy a beneficiat de un aport ilicit de lichidităţi din partea moştenitoarei L’Oreal”. Potrivit Le Figaro, fostul şef al statului “se consideră inatacabil în dosarul Bettencourt, dar el ştie că o inculpare este posibilă”. “Judecătorul Gentil este hotărât să facă tot posibilul pentru a-l acuza”, i s-a indicat cotidianului de surse din anturajul fostului preşedinte.

Judecătorul Jean-Michel Gentil şi doi colegi ai săi doresc să-l audieze pe Sarkozy în dosarul Bettencourt pentru a verifica dacă unele dintre cele şapte repatrieri de bani în lichid din Elveţia ale acestei familii de miliardari, ordonate de omul lor de încredere Patrice de Maistre între 2007 şi 2009, totalizând patru milioane de euro, au putut fi făcute în beneficiul campaniei prezidenţiale din 2007 sau, la cererea sa, pentru alte personalităţi ale partidului său, UMP.

Agendele confiscate fostului şef al statului şi altor protagonişti în acest dosar dezvăluie coincidenţe de date potenţial interesante, fie cu repatrieri de bani efectuate de dl de Maistre, fie cu întâlniri cu actori ai dosarului, precum Philippe Courroye, procurorul care s-a ocupat de dosarul Bettencourt până în noiembrie 2010.