Nelu Tătaru a anunțat că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă. În conformitate cu această decizie, moaștele diferiților sfinți vor putea fi vizitate numai de către oamenii care locuiesc în localitățile unde se află respectiva raclă.

Declarația făcută de Nelu Tătaru

Acesta a subliniat că „vine o lună octombrie cu evenimente religioase”. Conform acestuia, „suntem într-un efort comun. Depinde doar de noi dacă vom forța spitalele”.

Nelu Tătaru a explicat că „organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul”.

„Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți. Sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respectivă”, a transmis Nelu Tătaru.

Portul unei măști ne poate aduce într-o stare de liniște

„Unii nu au realizat că portul unei măști ne poate aduce într-o stare de liniște, iar regulile pentru limitarea transmiterii trebuie să revină în actualitate. Suntem pe un trend ascendent după septembrie: revenirea din concedii, redeschiderea școlii, campania electorală. Evaluarea INSP a arătat că am avut o creștere a numărului de localități a indicelui peste 3.

S-au făcut evaluări și actualizări ale listelor țărilor care au un indice ridicat. Astfel, cetățenii care vin din țări cu un indice mai ridicat se impun regulile: pentru cei care vin să stea 3 zile pot veni cu un test negativ în ultimele 48 de ore; cei care intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile pot ieși din carantină în a 10-a zi dacă efectuează un test de coronavirus în a opta zi, iar acesta este negativ”, a mai spus ministrul Sănătății.

Hotărârea poate fi vizualizată Aici.

Lista țărilor care se află în Zona Galbenă poate fi vizualizată Aici.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea