Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă! Consilierul premierului anunță câte cazuri de infectare sunt, de fapt, în România

Nelu Tătaru a vorbit, la Digi 24, despre numărul real al infectărilor zilnice. Consilierul premierului Florin Cîțu este de părere că numărul real al cazurilor  zilnice de coronavirus ar putea fi de 50.000, în loc de aproape 10.000 așa cum arată cifrele oficiale.

”Cei care se declară astăzi în raportările oficiale sunt mai puțini. Sunt multe capacități de testare, ne testăm acasă. Cifra oficială din România nu este de 8.000 cât a venit astăzi. Suntem pe o pantă ascendentă. Mobilitatea este cea care dă și transmiterea în comunitate. Urmează ca săptămâna aceasta și cea următoare să mai avem un trend crescător odată cu deschiderea școlilor. Vedem dacă vom ajunge la 20-30 de mii de cazuri pe zi.

Noi făceam anul trecut acele studii și ajunsesem la concluzia că numărul de cazuri pe care îl avem îl înmulțim cu 5 până la 10 pentru a vedea numărul real de cazuri. În acest moment eu spun că putem înmulți cu 5 până la 10. Pe nedeclarați putem să avem până la 50.000 de cazuri. INSP spunea că putem ajunge până la 30.000 de cazuri declarate zilnic”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: Nu mai închidem economia

Acesta spune că a venit cu mai multe propuneri pentru premier și că economia României nu va mai fi închisă. Acesta a mai spus că există anumite localități cu o incidență mare, dar unde nu sunt respectate măsurile, motiv pentru care este nevoie de verificarea restricțiilor.

”Eu am făcut o analiză și am făcut propuneri premierului. Am spus că este un moment al deciziilor. Nu mai închidem economia. Avem o transmitere în creștere, avem măsuri care nu se respectă, ar trebui mai bine verificate restricțiile, iar evenimentele ar trebui să fie pentru cei care își permit, mă refer la starea de sănătate. Nu vreau să mai închidem un teatru, o nuntă, dar acolo să meargă cei care au cel mai mic risc să transmite în comunitate”, a subliniat Nelu Tătaru.

Consilierul lui Florin Cîțu a mai adăugat că ”vaccinarea nu te ferește să nu te infectezi, vaccinarea te ferește să nu ajungi la ATI și să nu mori”.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei