Ceea ce a început ca o afacere dezvoltată de 5 ingineri, a ajuns în prezent cel mai mare furnizor independent de software din lume, având peste 55.000 de angajaţi şi mai mult de 183.000 de clienţi în peste 130 de ţări.

Astăzi, trei sferturi din companiile prezente în topul Forbes 500 utilizează soluţii software SAP, în timp ce 80% dintre firmele incluse în indicele bursier Dow Jones Sustainability şi respectiv 85% din primele 100 cele mai valoroase branduri ale lumii folosesc soluţii SAP pentru dezvoltarea şi consolidarea business-urilor. De asemenea, aproximativ 65% din PIB-ul mondial este realizat de către organizaţii care utilizează soluţii SAP.

“Încă de la început, în 1972, scopul nostru a fost să realizăm soluţii de business cu aplicabilitate în timp real şi am reuşit acest lucru împreună cu primii clienţi. Astăzi, SAP continuă să fie aceeaşi companie inovatoare, cu tehnologii de ultimă generaţie, care permit gestionarea afacerilor în orice moment, de oriunde şi de pe orice dispozitiv”, a declarat Hasso Plattner, co-fondator SAP şi preşedintele Consiliului de Administraţie.

SAP a fost înfiinţată din dorinţa a cinci specialişti IT – Hasso Plattner, Dietmar Hopp, Klaus Tschira, Hans-Wermer Hector şi Claus Wellenreuther – de a ajuta companiile să-şi gestioneze rapid şi mai bine afacerile, într-un mod cât mai eficient, prin intermediul unor soluţii software standardizate.

În 2011, SAP AG a raportat o cifră de afaceri consolidată de peste 14,2 miliarde de euro, înregistrând cele mai bune rezultate raportate de companie de la înfiinţare şi până în prezent, Compania este listată pe New York Stock Exchange (NYSE), iar capitalizarea bursieră se ridică la peste 62,6 miliarde de euro (85,9 miliarde de dolari).

“Achiziţiile strategice de anul trecut ale companiilor Sybase, specializată în dezvoltarea de aplicaţii pentru terminale mobile şi SuccessFactors, dezvoltator de software în cloud, alături de investiţia majoră din China şi cel mai mare preţ per acţiune din 2000 încoace sunt dovezi ale direcţiilor noastre strategice, ale orientării către nevoile actuale ale clienţilor şi spre satisfacţia angajaţilor”, a adăugat Bill McDermott, co-CEO, SAP.

Filiala din România împlineşte 10 ani de activitate

SAP România şi-a început activitatea în 2002 şi este unul dintre primii furnizori de software pentru gestiunea afacerilor care s-a dedicat dezvoltării mediului de business autohton. Astăzi, sute de companii din România utilizează aplicaţii de business SAP, de la multinaţionale prezente pe plan local, până la companii autohtone aflate în plină ascensiune.  

“Succesul SAP se bazează pe angajamentul nostru de a susţine dezvoltarea companiilor locale, iar ambiţia noastră este de a trasforma clienţii SAP în principalii jucători ai industriei în care activează”, a declarat şi Valentin Tomşa, directorul general al SAP România.  

Pe plan local, compania a demarat un amplu proiect investitional, de peste 35 milioane de euro, care constă în deschiderea a două noi centre de consultanţă la Timişoara şi Cluj-Napoca, în care vor lucra peste 400 de angajaţi în următorii doi ani.