Acuzații dure la adresa lui Mălin Bot

Acuzații dure la adresa lui Mălin Bot. Sandy Matei a publicat în mediul online un nou mesaj împotriva lui Mălin Bot. Acesta l-a calificat pe Bot drept un „mincinos patologic” în loc de jurnalist.

În mesajul de pe Facebook, Sandy Matei susține că Bot l-a acuzat de minciună. În context, Mălin Bot a amenințat că îl va da în judecată, alături de publicația Evenimentul Zilei și alături de jurnalistul Dan Andronic. Bot și-a motivat decizia și a spus că publicația a preluat minciunile lui Sandy Matei.

Sandy Matei ia acum apărarea Evenimentul Zilei, deși publicația l-a criticat în trecut.

Acesta a mai precizat că, într-un live recent, Mălin Bot a spus că Sandy Matei a avut ”8 capete de cerere în plângerea civilă” și că a fost admisă ”doar ”una si jumătate”. Totuși, Sandy Matei a precizat că a avut 6 capete în plângerea penală, din care 4 au fost admise.

”Doar ,,scuze publice și publicarea hotărârilor,, au fost respinse, instanța motivând ca dacă acestea ar fi admise, publicul ar revedea mizeriile lui”, arată acesta.

malin bot
SURSA FOTO: Dreamstime

Mălin Bot are de plată cheltuieli de judecată

Matei susține că apărarea lui Bot s-a bazat pe faptul că acesta este actualmente jurnalist și conform deciziilor CEDO, jurnaliștii pot exagera în exprimare față de persoanele publice.

Cu toate acestea, Matei argumentează că Bot nu a putut dovedi această apărare, astfel că instanța a respins cererea și l-a somat pe Bot să plătească cheltuielile de judecată ale lui Matei.

Sandy Matei arată pe Facebook că aceste cheltuieli sunt formate din ”5.000+7.200 lei+transport București-Reșița și Timișoara+cazare”.

Jurnalistul continuă să lanseze atacuri defăimătoare

El aduce în discuție faptul că Bot continuă să lanseze atacuri defăimătoare. Sandy Matei susține că instanța ar fi greșit în respingerea anumitor acuzații.

În final, Matei își îndeamnă urmăritorii să analizeze și versiunea lui Bot asupra situației și să tragă propriile concluzii.

Acesta a mai spus ”Am ținut să fac această postare, sau cum spune instanța ,,material de tip jurnalistic,, deoarece Bot a facut cel puțin 10 postări pe această temă, o publicație de top cu o vechime de 30 ani ca Evenimentul Zilei si D.Andronic sunt hărțuiți și amenințați cu procese de acest păcălici mitoman”.

”Faptul că Bot continuă să mă jignească cu informații false dovedește că instanța a greșit că a respins capetele de acuzare 3 și 4 crezând că o minte umană nu se poate tăvăli continuu in mocirla denigrărilor…dar ăsta este subiectul altor 2 procese civile la Tribunalul București”, a continuat el pe Facebook.