Dacia prezintă astăzi, la Salonul Auto de la Barcelona şi la Atelierul Renault din Paris, noul Sandero Stepway, încă o versiune a berlinei bicorp lansate în iunie 2008.

Noul model Dacia Sandero Stepway va fi disponibil pe majoritatea pieţelor europene începând cu septembrie 2009, urmând să ofere un raport preţ/prestaţii fără concurenţă. În unele ţări, comenzile vor putea fi preluate de la sfârşitul lunii iunie 2009.

Fără tracţiune integrală

Dacia Sandero Stepway nu este o noutate absolută a grupului Renault, ea fiind doar versiunea europeană a modelului Renault Sandero Stepway, unul dintre cele mai recente vehicule din gama producăto0-29910-001.jpgrului francez din Brazilia, produs la uzina din Curitiba (Brazilia). Peste 80% din piesele pentru Dacia Sandero Stepway (de exemplu, barele de pavilion, barele de protecţie faţă/spate) sunt comune versiunii sud-americane Renault Sandero Stepway.

Acest model nu are tracţiune integrală şi, probabil, nici nu va avea. Un astfel de sistem va fi, însă, prezent, pe viitorul SUV Dacia, care va debuta anul viitor.



Garda la sol, mai înaltă

Renault Sandero Stepway este comercializat în Brazilia şi în Argentina, unde au fost vândute până în prezent peste 2.700 de exemplare. Cu designul său specific, Renault Sandero Stepway consolidează succesul înregistrat de Renault Sandero, ale cărui vânzări au atins 59 000 de unităţi într-un singur an.

Printre cele mai importante şi vizibile diferenţe faţă de modelul de bază sunt garda la sol înălţată cu 20 mm, barele de protecţie cu ornamente cromate, barele de pavilion longitudinale şi ornamentul cromat al eşapamentului.

Conform producătorului, atributele de sportivitate şi rafinament se regăsesc în designul exterior al maşinii: mască faruri de culoare neagră, bandou superior cromat al calandrului, jante de aluminiu de 15’’, retrovizoare exterioare, mânere interioare de portiere şi baghete laterale cu aspect de crom satinat. 0-29911-002.jpgToate acestea, la care se adaugă ornamentul cromat al eşapamentului, punctează personalitatea puternică a vehiculului.

La interior, tapiţeria neagră, cusăturile albe şi diferitele elemente de culoare gri, cum sunt faţada consolei centrale, conturul aeratoarelor, ornamentul din centrul volanului şi mânerele interioare creează o atmosferă elegantă şi dinamică în acelaşi timp. Inscripţia „Stepway” este prezentă pe portierele şi pragurile faţă, în timp ce un stripping decorativ este disponibil, ca accesoriu, pentru aripile din spate.



În Argentina costă peste 11.000 de euro

Cele două versiuni de motorizare – benzină 1.6 litri 90 CP şi diesel dCi 70 CP – şi-au confirmat deja potenţialul pe alte vehicule din gamă. Consumul afişat în ciclu mixt este de 7,6l/100 km (pentru versiunea pe benzină) şi, respectiv, de 5,3l/100 km (pentru versiunea diesel). În cazul acestei ultime versiuni, emisiile de CO2 nu depăşesc 140g/km, astfel încât Dacia Sandero Stepway dCi beneficiază de semnătura Dacia eco².

0-29909-003.jpgEchipamentele de siguranţă prezente pe Dacia Sandero Stepway includ sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de frânare (EBV), asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) şi două airbag-uri, pentru şofer şi pentru pasagerul din dreapta.

Deocamdată, preţul pentru România al noului model nu a fost făcut public dar, în Argentina, preţul este cuprins între 11.820 şi 13.221 euro.

DETALII:
Vezi şi Caracteristicile tehnice ale noului model Dacia Sandero Stepway.