Samsung este prezentă pe piaţa din România, una dintre investiţii fiind cea a companiei sud-coreene Shinheung, care produce la Oradea componente pentru Samsung Ungaria, cu o investiţie de 30 milioane euro. Compania este interesată şi de realizarea unui sistem cadastral la nivel naţional, în parteneriat public privat.

‘Companiile coreene vor dezvolta trei proiecte în domeniul energiei regenerabile în România. Există compania Samsung, care are are proiecte regenerabile, precum şi compania PNH. Aceasta a început deja construcţia, iar proiectul ar putea demara în 2013. Investiţiile pentru fiecare dintre cele trei proiecte sunt cuprinse între 10 milioane euro şi 20 milioane euro. Sunt proiecte cu o capacitate de 30 MW, 40 MW şi 65 MW’, a afirmat Park Robyug.

Investitorii prezenţi la eveniment au declarat că Samsung va dezvolta două proiecte în Giurgiu, capacitatea totală de producţie fiind de 45 MW. De asemenea, aceştia au afirmat că PNG a început construcţia unui proiect în Alexandria, de 60 MW, care ar putea demara în 2013.
SURSA: Agerpres