Samsung Electronics, locul doi mondial în topul producătorilor de telefoane mobilă, a anunţat astăzi extinderea prezenţei pe noi pieţe a telefonului Omnia II (numele modelului I8000), un terminal bazat pe sistemul de operare Windows Mobile 6.1 Professional.

Lansat pe 15 iulie în Singapore, locul unde predecesorul său Omnia a fost prezentat anul trecut, Samsung Omnia II este aşteptat cu nerăbdare de către fanii săi.

Modelul Omnia II de la Samsung a început să fie comercializat pe pieţele din Asia în ţări precum Malaesia, Indonezia, Filipine şi Vietnam din luna iulie a acestui an şi va fi lansat în peste 20 de alte ţări în luna august, incluzând Olanda, China, Australia, Turcia şi Emiratele Arabe Unite.

Omnia II (I8000)  beneficiază de un ecran AMOLED de 3,7 inch (480×800 pixeli), o cameră foto de 5 MP cu autofocus şi funcţii de detectare a feţei şi a zâmbetului, player audio şi video, radio FM, GPS, Bluetooth, Wi-Fi şi acces la servicii 3G.

Omnia II va fi lansat şi în România în octombrie, împreună cu lansarea oficială Windows Mobile 6.5, varianta de pe piaţa românească urmând să vină cu acest sistem de operare pre-instalat.

SURSA: Samsung