Mulți pasionați de tehnologie spun că era și timpul ca gigantul coreean să renunțe la mândrie și să scadă din profit pentru a putea produce și modele mai convenabile, pentru mase. Și judecând după cifrele de afaceri obținute în anul curent odată cu la lansarea noilor modele ale gamei A, în diferite țări, criticii aveau dreptate.

Dar să ne întoarcem la subiectul principal al acestui articol și să discutăm despre Samsung Galaxy A20, încă un exemplu de succes al eforturilor depuse de Samsung pentru recâștigarea gloriei pierdute.

Samsung Galaxy A20, un telefon care nu te lasă la greu

Pentru că este primul lucru care ne-a atras atenția, vom dedica pentru început câteva rânduri autonomiei telefonului Samsung Galaxy A20. Cu funcție de încărcare rapidă și un acumulator de 4000 mAh, Samsung Galaxy A20 dispune de o autonomie mai mare decât predecesorul său, Samsung Galaxy A10, fiind primul telefon al gamei care înregistrează progrese reale din acest punct de vedere.

Procesorul folosit de Samsung Galaxy A20 este tot Samsung Exynos 7884 Octa cu care ne-am obișnuit deja de la modelul A10. Acesta este un procesor puternic, cu 8 nuclee, din care două merită să fie menționate în mod special, deoarece poartă numele de Cortex A73 de 1.6 GHz.

Atât pentru bateria sa, cât și pentru procesorul potent, Samsung Galaxy A20 poate fi considerat un telefon capabil, care nu te lasă la nevoie. De asemenea, chiar dacă nu permite rularea jocurilor video în detalii grafice maxime, este un telefon pe care îl poți folosi fără probleme și pentru câteva ore de distracție.

 

Chiar și la gamele mid-range, design-ul Samsung se recunoaște de la distanță

Doar pentru că au dorit să producă încă un telefon convenabil ca preț, coreenii nu s-au sustras de la a o oferi încă un dispozitiv ce pune accent pe design. Samsung Galaxy A20 dispune de superbul display Super AMOLED, și o paletă de culori ce-ți taie respirația.

Se remarcă de asemenea și diagonala generoasă de 6.4 inci, rezoluția HD+ de 1560 x 720 și raportul ecran / corp care depășește 85 de procente, o valoare bună pentru un telefon din această categorie de preț.

Carcasa telefonului are finisaje glossy și arată extrem de atrăgător datorită liniilor sale curbate. De asemenea, culorile: negru, albastru și roșu în care este disponibil terminalul te fac să-ți dorești a-l proteja cu huse personalizate, dar transparente care să lase la vedere și ceva din caracteristicile originale. La prețul său, nu este de mirare că Samsung Galaxy A20 este prevăzut cu o carcasă de plastic. Dar „problema” se rezolvă ușor cu husa tocmai amintită.

Alte specificații pentru care merită să achiziționezi un Samsung Galaxy A20

Încă un lucru nou față de Samsung Galaxy A10, este senzorul de amprentă cu care este prevăzut A20. Ca sistem de operare pe de altă parte, nu avem surprize deoarece întreaga gamă A de anul acesta rulează cu Android 9.0 Pie și interfață One UI. Memoria RAM însă, în cazul telefonului Samsung Galaxy A20 este mai generoasă decât la A10 fiind de 3 GB. Iar cea internă dispune de 32 GB cu posibilitatea de a adăuga un card MicroSD de până la 512 GB pentru mai mult spațiu de stocare a datelor.

Față de A10, A20 are și o cameră în plus, în partea din spate. Cea principală de 13 MP face echipă cu una de 5 MP, iar cea frontală, la cei 8 MP ai săi, depășește prin performanțe modelul mai vechi.

În loc de concluzie

Dacă e să ne luăm după părerile cumpărătorilor și ale celor care au testat dispozitivul Samsung Galaxy A20 răspândinte în toate colțurile internetului, ne convingem încă o dată că avem de-a face cu un telefon care și-a meritat așteptarea. Prețul este cel dintâi motiv pentru care acest produs din gama A se bucură de atât de multă atenție. Dar odată cu el vin și dotările deloc de neglijat pentru un telefon din categoria mid-range.