Samsung Electronics România a lansat pe piața locală  prima gamă de televizoare curbate Ultra High Definition (UHD).  Samsung UHD Curved este prezent pe piață în variantele de 55 și 65 inch, urmând ca în a doua parte a anului să fie lansat și modelul de 78 de inch.  Trei unităţi de 65 de inch au fost cumpărate de români imediat ce acestea au ajuns în ţară. “Nu ştim cine sunt aceşti clienţi, ştim doar că unul dintre ei şi-a dorit ce este mai nou şi mai special în materie de televizoare”, a declarat Ana Maria Păsculescu, oficial Samsung.

Preţul unui televizor curbat 4K de 65 de inch este de 21.000 lei, iar modelele cu diagonala de 55 de inch costă 14.000 lei, TVA inclus.

În ceea ce priveşte numărul de unităţi, oficialii Samsung estimează că până la finele anului vor vinde peste 1.000 de bucăţi. “Piaţa de televizoare 4K va reprezenta 10% din piaţa totală de televizoare inteligente”, a mai spus Păsculescu.

Noile televizoare Samsung Curved UHD combină rezoluția de patru ori mai mare față de cea Full HD cu ecranul curbat oferind o calitate uimitoare a imaginii. Pentru ca telespectatorii să beneficieze de cea mai bună calitate a imaginii indiferent de sursa acesteia, Samsung a dezvoltat funcția UHD upscaling, ce permite ca într-un algoritm în patru pași sa îmbunătățescă imagini HD sau Full-HD până la o calitate aproapiată de standardul UHD. Totodată, tehnologia UHD Dimming contribuie la optimizarea calității imaginii, prin procesarea fiecărui bloc de imagine, redând nuanțe de negru mai profunde și un contrast îmbunătățit.  De asemenea, Samsung Curved UHD TV este compatibil cu toate standardele existente astăzi pe piață iar, datorită Evolution Kit, acesta va fi compatibil și cu alte standarde ce vor apărea pe piață în viitor, kit-ul făcând posibilă actualizarea procesorului, memoriei și software-ului.