Samsung, compania sud-coreeană, a participat din nou și în acest an, având una dintre cele mai mari suprafețe de expunere din cadrul târgului. Ca de fiecare dată, Samsung nu a dezamăgit și a oferit vizitatorilor o gamă impresionantă de electronice și electrocasnice pe care să le poată testa, toate acestea utilizând tehnologii de ultimă generație. Iar pe lângă Samsung Fold, anul acesta trebuie să luăm în considerare și noul TV Samsung.
TV Samsung – oferte (link)
Samsung a fost prima companie care să aducă pe piața de larg consum un televizor 8k. Aceste Smart TV-uri veneau până acum în variante de 65, 75, 82, 85 și 98 de inch, iar prețul este destul de ridicat. Varianta de 65 de inch o putem găsi la eMAG la un preț de aproximativ 21.000 de ron. Samsung a prezentat, totuși, la IFA Berlin un televizor 8k cu diagonala de 55 de inch care va fi disponibil, de exemplu, în Anglia la prețul de 3000 de lire, urmând, probabil, să își facă apariția și în România la un preț apropiat.
TV Samsung – oferte (link)
De asemenea, Samsung a anunțat la IFA că a încheiat un contract cu trei mari companii europene de streaming pentru a dezvolta conținutul 8K HDR10+. Este vorba despre CHILI, The Explorers și MEGOGO, companii de tip OTT (over-the-top) a căror conținut este disponibil utilizând internetul, fără a fi nevoie de cablu. Conținutul celor trei companii va putea fi găsit pe orice TV Samsung OLED.
TV Samsung – oferte (link)
Samsung mizează foarte mult pe rezoluția 8K, fiind ceea ce a diferențiat compania de celelate firme producătoare de televizoare în 2019 și continuă să investească în viitor. Și pentru că nu există foarte mult conținut în format 4K, în 8K nici atât, cei de la Samsung au venit cu o soluție pe care au implementat-o în noile lor Smart TV-uri. Este vorba despre o tehnologie ce folosește inteligență artificială pentru a amplifica rezoluția conținutului și a o adapta la rezoluția ecranului. Acest lucru este foarte important, pentru că astfel Samsung oferă posibilitatea utilizatorilor să se bucure de o calitate 8K sau apropiată chiar și acum când știm cu toții că vor trebui să mai treacă câțiva ani buni până să avem acces la mai mult conținut 8K.
Firma sud-coreeană rămâne în continuare un producător de top de televizoare high-end, aducând mereu pe piață tehnologii noi menite să îmbunătățească calitatea imaginii. Chiar și anul acesta, când s-au împlinit 50 de ani de la lansarea primului TV Samsung, compania nu ezită să uimească, fiind cu un pas înainte.