Samsung Electronics a înregistrat un profit de 2,7 miliarde dolari în trimestrul patru al anului 2009, mulţumită vânzărilor de televizoare cu ecran plat şi a telefoanelor mobile.

Samsung, cel mai mare producător de televizoare cu ecran plat şi al doilea producător de telefoane mobile din lume după Nokia, a înregistrat în trimestrul patru al anului trecut un profit net de 2,7 miliarde de dolari, după ce în trimestrul similar din 2008 a avut o pierdere de 15 milioane de dolari.

Profitul Samsung a crescut, în principal, datorită vânzărilor bune înregistrate pe segmentul televizoarelor cu  ecran plat şi cel al telefoanelor mobile.

Samsung a vândut aproape 11 milioane de televizoare cu ecran plat în trimestrul patru din 2009, devenind astfel primul producător care reuşeşte să  vândă 10 milioane unităţi într-un singur trimestru.

În privinţa telefoanelor mobile, sud-coreenii au vândut 69 milioane de telefoane mobile în ultimele trei luni din an, în creştere cu 16% faţă de perioada similară a anului 2008 şi 277 de milioane de terminale pe întreg anul trecut.

SURSA: BBC