Salonul de orologerie Watches & Wonders de la Geneva (fostul Salon Internaţional de la Haute Horlogerie SIHH) nu va mai avea loc în acest an din cauza propagării epidemiei de coronavirus, a anunţat joi organizatorul evenimentului, Fondation de la haute horlogerie (FHH), transmite Reuters.

“Având în vedere ultimele evoluţii cu privire la propagarea mondială a virusului COVID-19, este responsabilitatea Fondation de la haute horlogerie să anticipeze riscurile potenţiale pe care călătoriile şi reuniunile internaţionale importante ar putea să le genereze în săptămânile următoare”, a precizat FHH într-un comunicat de presă.

Evenimentele își închid porțile din cauza epidemiei de coronavirus

Salonul de la Geneva, unul dintre cele mai mari saloane de ceasuri, era programat iniţial să se desfăşoare în perioada 25-29 aprilie 2020. Anularea Salonului Watches & Wonders pune sub semnul întrebări derularea unui salon concurent, Baselworld, care este programat să îşi deschidă porţile în data de 20 aprilie.

Pe lista evenimentelor afectate de epidemia de coronavirus se numără Congresul Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, care a fost anulat, Salonul de mobilă de la Milano care a fost amânat pentru luna iunie şi Târgul Light + Building de la Frankfurt, care a fost amânat pentru luna septembrie.

De asemenea, potrivit unor surse citate de Reuters, creşterea îngrijorărilor cu privire la epidemia de coronavirus a determinat Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială să analizeze o posibilă reducere a amplorii reuniunilor de primăvară sau să le organizeze sub forma unei teleconferinţe.

Coronavirusul Covid-19 a cauzat infectarea a aproximativ 80.000 de persoane (dintre care aproape 2.800 în afara Chinei) şi moartea a peste 2.700 de persoane la nivel mondial, conform datelor comunicate miercuri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.