Salina de la Turda, modernizată cu bani europeni din Programul PHARE, a fost inaugurată astăzi în prezenţa premierului Emil Boc şi a Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Complexul balnear de la Turda cuprinde o sală de tratament şi recuperare, terenuri de minigolf şi badminton, bowling, tenis de masă, mese de biliard, un debarcader şi o biserică.

Lucrările de modernizare au început în anul 2008, iar valoarea investiţiei se ridică la  5,8 milioane de euro, din care 950.000 euro au fost contribuţia Consiliului Local Turda. Autorităţile speră ca până în anul 2015, parcul balnear să fie vizitat de 185.000 de turişti.

Proiectul a avut în vedere lucrări de amenajare a infrastructurii turistice şi balneare, creşterea potenţialului lacurilor sărate, crearea unei legături directe între Salina şi Zona Durgău – Valea Sărată.

Primele lucrări miniere pe amplasamentul actualei saline datează din 1690. În anul 2000, zona a fost declarată rezervaţie naturală de interes naţional, considerată un muzeu de istorie a mineritului de sare.

SURSA: Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului