Noul director executiv al American International Group va primi un salariu anual de 7 milioane de dolari, la care se adaugă prime pentru performanţă, anunţă compania americană.

 

Robert Benmosche, noul CEO, va încasa anual 3 milioane de dolari cash şi 4 milioane de dolari în acţiuni ale companiei pe care o va conduce.

 

Benmosche ar putea primi încă 3,5 milioane de dolari anual, în acţiuni, ca formă de compensaţie pentru performanţă, însă acest bonus va fi stabilit de un comitet executiv, care trebuie să primească şi acordul autorităţilor. Potrivit noilor reglementări guvernamentale, orice bonus de asemenea valoare trebuie să întrunească mai multe condiţii prevăzute în Troubled Asset Relief Program. Noul CEO nu va primi însă niciun ban în cazul în care părăseşte această funcţie, indiferent de motiv.

 

În timpul crizei creditelor de anul trecut, AIG a fost salvată de statul american, care deţine în prezent 80% din acţiuni. Compania a primit 182, 5 miliarde de dolari, pentru a putea fi salvată din colaps.

 

Benmosche îl înlocuieşte pe fostul CEO Edward Liddy, care preluase conducerea în toamna anului trecut, imediat după ce guvernul de la Washington a salvat compania. Liddy acceptase să lucreze pentru un salariu anual simbolic, de numai 1 dolar şi a refuzat să primească un pachet de bonusuri la momentul părăsirii firmei.

 

SURSA: msnbc