Locuri de muncă pentru români în UE. Ce salarii se dau?

Salarii de mii de euro pe lună pentru români! Românii care își doresc să lucreze în statele membre ale Uniunii Europene au acum oportunitatea de a se angaja în peste 250 de locuri de muncă disponibile în diverse domenii.

Autoritățile au anunțat că unele dintre aceste locuri de muncă vin la pachet cu salarii extrem de atractive. Această oportunitate este și mai tentantă pentru potențialii aplicanți.

Conform informațiilor furnizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), există 252 de locuri de muncă disponibile pentru cetățenii români în Spațiul Economic European (SEE). Ele sunt accesibile prin intermediul rețelei Eures România.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite de Spania. Aici sunt disponibile 66 de poziții pentru lucrători agricoli și ingineri feroviari specializați.

Finlanda urmează în top, oferind 39 de locuri de muncă pentru diverse poziții în domeniul medical și pentru mașiniști CNC.

Pentru cei interesați de Germania, sunt disponibile 32 de locuri de muncă. Aici există o varietate de poziții, inclusiv pentru tehnicieni în mecatronică auto, muncitori în producție și electroniști.

Alte destinații populare includ Letonia, Malta, Danemarca, Belgia, Suedia, Austria și Norvegia. Aceste țări oferă locuri de muncă pentru diverse domenii, de la sudori la bucătari și muncitori necalificați în agricultură.

Euro
Euro/SURSA FOTO: pexels.com

Salarii de 50.000 de euro anual

De menționat este faptul că unele dintre pozițiile disponibile sunt remunerate cu sume considerabile.

De exemplu, un manager în dezvoltarea afacerilor din Malta sau un inginer în automatizare poate câștiga până la 50.000 de euro pe an, ceea ce face aceste poziții extrem de atractive pentru cei care caută oportunități de carieră în străinătate.

Euro
Euro/SURSA FOTO: pexels.com

Lista cu țările unde se caută muncitori

  • Letonia – sudor: 30 de locuri de muncă
  • Malta – 28 de locuri de muncă pentru: inginer automatizare asigurarea calităţii; manageri dezvoltare afaceri; şofer taxi; bucătar
  • Danemarca – 25 locuri de sudor: sudor; tehnician industrial
  • Belgia – 14 locuri de muncă muncitor necalificat în agricultura (pentru recoltarea de căpşuni); tehnician reţele de telecomunicaţii; macaragiu; electrician tensiune medie; electrician iluminat stradal
  • Suedia – 10 locuri de muncă pentru: măcelar/tranşator
  • Austria – 5 locuri de muncă pentru: tehnician producţie
  • Norvegia – 3 locuri de muncă pentru: supraveghetor fermă; bucătar