Ediția cu numărul 19 Angajatori de TOP se va desfășura săptămâna viitoare, pe 23-24 octombrie la Sala Palatului. La eveniment vor fi prezente 100 de companii, care au deschise peste 4000 de oportunități de carieră. Statisticile arată că majoritatea companiilor oferă remunerații financiare în intervalul 700–1000 € pentru poziţiile middle-level, pachete de relocare, precum și beneficii neconvenționale precum organizarea de schimburi interculturale, existența unor spații de relaxare speciale pentru angajați, precum game rooms și biblioteci. În cadrul ediției din această toamnă, vizitatorii au posibilitatea să se înscrie la 30 conferințe și workshop-uri susținute de companiile prezente.

Din experiența edițiilor anterioare, recrutorii și-au îndeplinit în proporții ridicate planurile de recrutare. Peste 36% dintre aceștia au declarat că au avansat discuții cu 10-20 de candidați, 25% dintre angajatori au abordat între 20-50 de candidați în vederea recrutării, iar 25% dintre specialiștii HR au demarat discuții în vederea angajării cu mai puțin de 10 candidați prezenți la Angajatori de TOP, în timp ce 15% au iniţiat discuţii cu între 50-100 de candidaţi şi peste 100 de candidaţi.

„Cu ocazia târgului de joburi Angajatori de TOP, firma DB Schenker Global Services Europe lansează campania Follow the bubbles, prin care intenţionăm să recrutăm un număr de 50 de noi colegi cu spirit de aventură până la sfârşitul anului 2015, urmând ca până în anul 2019 să fim o echipă de 600 de angajaţi. Poziţiile noastre sunt în domeniul contabilităţii şi se adresează în special tinerilor absolvenţi de studii superioare precum şi cunoscătorilor de limbi străine”, spune Roxana Coman, Recruitment Specialist DB Schenker Global Services Europe.

„BearingPoint are în prezent 230 angajaţi în România, oferind consultanţă de management clienţilor din domenii foarte variate, în peste 160 de proiecte internaţionale. Căutam candidaţi talentaţi, proaspăt absolvenţi şi studenţi în an terminal, dar şi  candidaţi cu experienţă consistentă în oricare din domeniile: implemetare şi suport SAP, raportare financiar-bancară, Data Warehouse, Java, Javascript, PHP, HTML, C#, .net, SharePoint, SQL, IT security, Informatică PowerCenter, BI, aplicaţii mobile”, declară Raluca Baicu, Manager Resurse Umane BearingPoint.

Estimările companiilor în privinţa salariilor variază în funcţie de nivelul de experienţă, iar aceste valori pot fi puternic influenţate de specializarea candidatului, rezultatele obţinute anterior, experienţă relevantă pe o poziţie anterioară, etc. Oportunitățile de carieră prezentate de companii depășesc salariile medii din România și sunt deschise pentru orice nivel de carieră, atât pentru persoane senior-level cât și pentru cele entry-level. În urma informațiilor primite din partea companiilor, a reieșit că pentru poziţiile entry-level angajatorii oferă o remunerație cuprinsă în intervalul 300-400 €, iar pentru cele middle-level între 700–1000 €. Pentru pozițiile dedicate candidaților senior-level remunerația este cuprinsă între 700-1500 €, iar în anumite cazuri, salariile pot depăşi nivelul de 1500 €.

În plus, companiile oferă și o serie de alte beneficii non-salariale.  În urma rezultatelor studiului „Cei mai doriți angajatori 2015” a reieșit că principalele trei criterii care i-ar determina pe candidați să se relocheze sunt salariul, pachetul de beneficii şi posibilitatea de dezvoltare profesională. La această ediție, Angajatori de TOP Bucureşti, aproximativ 38% dintre angajatori oferă pachete de relocare pentru candidații pe care îi selectează.

Referitor la problemele candidaților, una dintre cele mai frecvente greșeli ale candidaților este modul în care se prezintă la interviu (54%), pe a doua poziție se situează redactarea CV-ului, 23% dintre angajatori semnalând acest fapt, în timp ce, pe a treia se situează o înțelegere defectuoasă a modului de aplicare la pozițiile disponibile (17%), urmate de redactarea scrisorii de intenţie (3%), respectiv negocierea salariului (3%). La ediția din această toamnă Angajatori de TOP, va exista un stand, CV Experts, unde specialiști HR vor oferi scurte sesiuni de consiliere în ceea ce privește redactarea CV-urile vizitatorilor, pentru a le mări șansele de angajare.