Studenții lui Sabău sunt cu gândul la play-off

Sosiți în inima Transilvaniei cu gânduri de play-off pentru a-și apăra titlul cucerit anul trecut, marinarii lui Gică Hagi n-au luat notă de trecere în fața studenților lui Neluțu Sabău. Universitatea Cluj a reușit să o învingă pe Farul Constanța, scor 1-0, în cadrul etapei cu numărul 28.

În conformitate cu pozițiile din clasament, ambițiile și calitățile fiecărui jucător pe teren, Farul a început duelul de gală dintre echipele lui Neluțu Sabău și Gică Hagi cu un impuls mai hotărât. După primele 10 minute de explorare reciprocă, mingea aproape că a pătruns în poarta lui Gorcea.

Vînă a executat o lovitură liberă cu viclenie, iar Luis Munteanu a sărit să devieze în poartă, dar mingea a refuzat să intre. Momentul acela a fost cu siguranță o ocazie ratată pe care „marinarii” aveau să o regrete… Echipa oaspete a simțit că trebuie să iasă mai mult la atac și să își asume riscuri. Și pentru că Sabău știa că nu e o idee bună să se retragă în fața unei echipe cu specificul Farului, a început să avanseze încet-încet liniile. Efectele s-au văzut imediat, ocaziile de gol au început să apară la poarta lui Buzbuchi.

În primul rând, Daniel Popa a trecut pe lângă gol, fiind blocat excelent de portarul oaspeților (’19). Servit de Nistor, atacantul a finalizat bine, dar Buzbuchi, flexibil, a reușit să întindă piciorul și să respingă mingea.

Nistor a a marcat golul victoriei

Defensiva lui Hagi s-a clătinat mai clătinat de câteva ori pănă când clujenii reușesc să deschidă scorul. În minutul 34, fundașul Larie a gafat impardonabil, punându-i mingea pe tavă lui Popa. Acesta a întors pentru Nistor, care nu a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate.

Farul lui Hagi a fost modest, chiar și după pauză, când jucătorii de la malul mării au părut că duc apă cu ciurul. Au încercat să fie mai prezenți în terenul advers, fără să reușească lucruri notabile. Meciul s-a încheiat cu victoria echipei lui Sabău, scor 1-0. La final, marcatorul golului victoriei a declarat a suferit că a fost criticat în ultimele etape.

„Am fost destul de dezamăgit, dar știți că nu joc singur. Suntem mai mulți în teren, dar în fine. Ce să facem, mergem înainte. Personal sunt fericit că am reușit să le închid gura, sper ca și la meciul viitor să fac acest lucru. Cred că acest public minunat merită să aibă o echipă care să joace în play-off.

Cred că o să fie cel mai dificil meci din acest campionat, practic cei de la Botoșani nu mai au nimic de pierdut. Începând de mâine trebuie să ne refacem cât mai repede, pentru că meciul vine imediat”, a spus Dan Nistor.