Circa 15 locuitori ai unui sat din nord-vestul Spaniei au avut plăcuta surpriză de a descoperi în cutiile poştale plicuri cu bani.

Timp de o săptămână, un misterios donator care a lăsat în cutiile poştale plicuri cu 50, 70 şi chiar 100 de euro a însufleţit conversaţiile din Villarramiel, un mic sat de doar 800 de locuitori, a povestit miercuri primarul localităţii, Nuria Simon, pentru AFP. „Suntem cu toţii perplecşi şi în expectativă, pentru că nu ştim nici de unde provin aceşti bani, nici cine este donatorul”, a explicat ea.

În timp ce unii locuitori au primit banii într-un simplu plic maro, alţii au avut parte de un tratament mai special, primind plicuri pe care le era scris numele, adresa sau chiar expresii precum „prinţesa căminului”, alături de o inimioară.

Fericiţii „câştigători” par să aibă în comun doar faptul că trăiesc în respectivul sat, printre ei numărându-se o văduvă care trăieşte împreună cu fiul său celibatar, familii cu copii mici, sau cupluri de bătrâni, a povestit Nuria Simon.

Unii, mai suspicioşi, s-au dus la bancă sau la secţia de poliţie pentru a verifica dacă bancnotele nu erau false, însă au aflat că nu au fost înşelaţi.

Garda Civilă nu a deschis o anchetă pentru a elucida misterul … din moment ce nu a fost săvârşită nici o infracţiune.AGERPRES