Presedintii celor doua formatiuni aflate pe primele doua locuri alegerile din noiembrie, PD-L si PSD+PC au semnat astazi protocolul de colaborare pentru urmatorii patru ani. Documentul se numeste „Parteneriatul pentru Romania” si contine principiile de baza si obiectivele pe care viitorul guvern trebuie sa le aiba in vedere. Prevederile cuprinse aici sunt un melanj intre principiile de dreapta ale PD-L si cele de stanga ale PSD. Cel mai elocvent exemplu este paragraful referitor la taxare, unde se mentioneaza mentinerea cotei unice de 16%, dar alaturi de „acordarea de compensatii si deduceri fiscale pentru persoanele cu venituri mici”. O alta exprimare ambidextra este cea referitoare la venituri: „protejarea si cresterea puterii de cumparare”.

Protocolul prevede asigurarea guvernarii pentru urmatorii patru ani, acoperind astfel tot mandatul 2008-2012, fara a atinge in vreun fel identitatea partidelor si a promova ideea sustinerii unui candidat unic la alegerile prezidentiale de la anul.

Semnatarii sustin ca protocolul prevede stabilirea unui climat economic de stabilitate, protejarea locurilor de munca, diminuarea implicatiilor crizei globale asupra Romaniei, promovarea unui sistem fiscal echitabil, reformarea justitiei, descentralizarea administratiei publice si stimularea dezvoltarii IMM-urilor.

Documentul poate fi descarcat de aici.

Citeste si:
Ponderea alesilor PD-L si PSD+PC din 2008 este asemanatoare cu cea a FSN din 1990