Prințul Alexander Georgievich Romanov a venit pe lume joi, la data de 21 octombrie, la Moscova. Cu această ocazie, bunica sa a transmis un comunicat de presă în care a dat vestea nașterii acestuia.

Familie cu sânge albastru

Prințul Alexander Georgievich Romanov este primul copil al Marelui Duce George Mihailovici al Rusiei și al Prințesei Victoria Romanovna Romanov. Aceștia și-au unit destinele în anul 2021. Marea Duceasă Maria Vladimirovna a Rusiei, bunica prințului, a emis un comunicat oficial care a marcat fericitul eveniment din familia cu sânge albastru.

”Prin harul lui Dumnezeu

Noi

Șeful Casei Imperiale Ruse

Fac un anunț tuturor

La 21 octombrie 2022, nora noastră, Alteța Sa Serenă Principesa Victoria Romanovna, soția fiului nostru și moștenitorul Alteței Sale Imperiale Țesareviciul și Marele Duce George al Rusiei, a născut un fiu, nepotul nostru, căruia i s-a dat numele Alexandru.

Întâmpinând acest nou membru al Familiei Noastre ca un semn al harului lui Dumnezeu, îi rog pe toți compatrioții noștri să aducă rugăciuni fierbinți Atotputernicului pentru sănătatea și bunăstarea nou-născutului. În conformitate cu Legea noastră actuală a familiei și cu Legea familiei din 14/27 septembrie 2020, nepotul nostru se va numi Alteța Sa Prințul Alexander Georgievich.

A.S.I. MAREA DUCESA MARIA A RUSIEI”, este mesajul pe care l-a transmis marea ducesă. Prințul Alexander Romanoff este un stră-stră-stră-strănepot al împăratului Alexandru al II-lea al Rusiei și un stră-stră-strănepot al împăratului german Wilhelm al II-lea.

Familia Romanov, o istorie zbuciumată

După dinastia Rurik, dinastia Romanov a fost a doua și ultima dinastie imperială din Rusia care a fost la putere din 1613 până în 1917. Din 1762 și până la Revoluția din februarie 1917, Imperiul Rus a fost condus de cinci generații din linia Casei de Oldenburg, descendenți ai mariajelor dintre Marile Ducese Romanov și Ducii de Holstein-Gottorp. Cei șase reprezentanți țar ai liniei Holstein-Gottorp-Romanov au fost: Pavel (1796–1801), Alexandru I (1801–1825), Nicolae I (1825–55), Alexandru al II-lea (1855–81), Alexandru al III-lea (1881–94) și Nicolae al II-lea (1894–1917).

Revoluția din februarie 1917 a avut ca deznodământ abdicarea țarului Nicolae al II-lea în favoarea fratelui său mai mare, Marele Duce Mihail Alexandrovici. Acesta din urmă a refuzat să accepte autoritatea imperială ce delega guvernul provizoriu în așteptarea unui viitor referendum.