Este dezvăluirea momentului în România, chiar înaintea Sărbătorilor de Iarnă. O mare companie din țara noastră a fost înstrăinată în ziua în care a fost înscăunat Guvernul lui Florin Cîțu.

O companie strategică, vândută

O companie strategică din România a fost vândută. Totul s-a întâmplat chiar în urmă cu câteva zeci de minute. Informația a apărut în sistemul bursei de la Bucureşti acolo unde au fost înregistrate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica (SNN).

Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat, conform ZF.ro. Preţul la care a fost încheiată tranzacţia a fost de 16,86 lei pe acţiune, acelaşi ca cel din piaţa regs. Tranzacția s-a înregistrar pee 23 decembrie 2020, la ora 17:57, în timp ce guvernul Cîțu tocmai fusese validat de Parlament.

Nu se cunoaște cumpărătorul

Vorbim despre cea mai mare tranzacţia specială la Nuclearelectrica de la listarea din 2013 încoace. Nuclearelectrica are 5,1 miliarde de lei capitalizare iar de la începutul anului 2020 acţiunile sale s-au apreciat cu 20%.​ Fondul Proprietatea mai are 5,6% din SNN după ce a vândut acţiuni în T3/2020. Compania de stat este controlată majoritar de Ministerul Energiei cu 82,5%, mai spune sursa citată.