Nicuşor Dan a anunțat că în CGMB a fost aprobat proiectul privind scutirea de taxa auto. Cei care vor beneficia sunt constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei.

“În legătură cu proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General, ţin să remarc aprobarea propunerii de acordare a titlului de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti pentru Voicu Rădescu, creatorul Teatrului Luni de la Green Hours. E o recunoaştere publică a eforturilor făcute timp de aproape 30 de ani de un om care a promovat şi promovează valorile culturale în Bucureşti.

De asemenea, a fost aprobat în CGMB proiectul privind scutirea de taxa auto pentru constructorii care reabilitează reţeaua de termoficare a Capitalei. Modernizarea reţelei e o operaţiune aflată în derulare, sunt şi vor fi în continuare lucrări pe diferite tronsoane şi e foarte important să le susţinem prin diverse mijloace.

Am aprobat în acelaşi timp o serie de proiecte de hotărâre pentru colaborarea administraţiei locale cu mai multe ONG-uri, în vederea derulării unor activităţi de asistenţă socială şi de protejare a mediului, cu finanţare europeană”, a scris Nicuşor Dan marţi pe Facebook.

Nicușor Dan, adevărul despre măsurile de restricţie

El a vorbit și despre nevoia solidarităţii bucureştenilor şi românilor în această nouă perioadă complicată a epidemiei. Nicușor Dan a atras atenția că zîn ultimele zile s-a înregistrat în mod constant circa 1.000 de cazuri zilnice de COVID-19 în Capitală.

“Nu mai e mult şi greul va trece, fiindcă vaccinarea continuă şi un număr din ce în ce mai mare de bucureşteni şi români capătă imunitate în faţa bolii. Înţeleg în acelaşi timp oboseala oamenilor în faţa măsurilor de restricţie, ca şi nevoia lor de a-şi exprima opiniile, inclusiv cele critice. Important este însă ca toate acţiunile publice să fie legale, non-violente, iar orice manifestare a libertăţii individuale trebuie să respecte şi libertatea celorlalţi. Este foarte grav că în urma protestelor de ieri au existat distrugeri care au afectat inclusiv patrimoniul STB. Lipsa de civilizaţie ne costă pe toţi şi nu aduce nimic bun în calitatea vieţii nimănui”, a punctat edilul Capitalei.