OTV mai poate, astfel, să emită până pe 29 mai. Perioada actuală de licenţă ar fi trebuit să expire pe 1 aprilie 2013, dar publicitatea politică a determinat în martie CNA să înjumătăţească licenţa până pe 28 septembrie, decizie repetată apoi la începutul lunii aprilie, când termenul a fost redus din nou, până la 4 iulie.
CNA a decis, pe 27 martie, înjumătăţirea perioadei pentru care OTV avea acordată licenţa audiovizuală pentru încălcarea Legii Audiovizuale, prin difuzarea în perioada 16 – 24 martie a publicităţii politice în favoarea Partidului Poporului Dan Diaconescu (PPDD).

Licenţa audiovizuală era acordată până la 1 aprilie 2013, iar OTV putea emite, în urma deciziei CNA din 27 martie, până la 28 septembrie 2012, luând în calcul numărul de zile al fiecărei luni.

Radiodifuzorul a fost sancţionat în ultimul an pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale privind publicitatea politică cu întreruperea programului de două ori timp de 10 minute şi o dată cu trei ore. De la obţinerea licenţei, în 2005, OTV a primit nouă sancţiuni de întrerupere cu 10 minute a programului şi de şapte ori cu câte trei ore.

Avocatul postului a solicitat membrilor CNA ca decizia de sancţionare să se bazeze pe faptul că o dată aplicată sancţiunea maximă, se reia gradual aplicarea sancţiunilor.