Noaptea de Revelion era un moment în care zeci de mii de români ieşeau pe stradă să sărbătorească şi mergeau la petreceri sau concerte în aer liber. Anul acesta, totul va fi foarte diferit.

O recunoaşte şi prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, care le aduce aminte oamenilor că starea de alertă se va prelungi în România cu încă 30 de zile, iar asta înseamnă şi prelungirea interdicţiei de a ieşi din case după ora 23:00 fără un motiv întemeiat.

“Reamintim că prin HG a fost prelungită starea de alertă şi în cadrul acestei măsuri există şi interdicţia de circulaţie după ora 23. Într-adevăr, aceste sărbători vor fi puţin diferite, dar este în sprijinul populaţiei. Aceste măsuri nu sunt măsuri de pedepsire, ci de a proteja împotriva răspândirii coronavirusului.

Îi vom ruga pe toţi, cu inistenţă, să încercăm să respectăm normele în vigoare, în mod deosebit distanţarea fizică, să ne protejăm folosind masca în mod corespunzător. Să încercăm să depăşim această pandemie şi să ne bucurăm, totuşi, şi de sărbători. Să nu fie nevoite autorităţile să adopte restricţii mai severe”, a declarat Berbeceanu pentru Antena 3.

Întrebat dacă persoanele care în faţa blocului în noaptea de Revelion încalcă interdicţia de circulaţie din intervalul 23:00 – 05:00, Traian Berbeceanu a răspuns: “Evident!”

“Cel mai bine, anul acesta fără artificii”

Prefectul Capitalei că oamenii ar trebui să evite şi aprinderea artificiilor de la balcon, pentru că este o situaţie cu potenţial mare de risc.

“Este o situaţie riscantă, pentru că pot fi provocate incendii sau accidente. Nu aş recomanda nici această… Cel mai bine, anul acesta fără artificii, cu speranţa că anul viitor ne vom bucura de artificii de două ori mai mult şi în cantităţi mai mari”, a declarat Traian Berbeceanu, potrivit antena3.ro.

Rămâne totuşi de văzut ce va fi permis şi ce nu în noaptea de Revelion, pentru că, cu numai o zi înainte, Raed Arafat declara de la Palatul Victoria că oamenii vor avea voie să iasă în stradă la trecerea dintre ani, lângă casa sau blocul în care locuiesc.