Foamea de dezvoltare economică s-ar putea să ne ducă către un dezastru  ireversibil,  transmite antropologul britanic Jane Goodall, în vârstă de 87 de ani, o cercetătoare de renume mondial, într-un avertisment demn de luat în seamă.

Sfârșitul lumii este aproape spune cercetătoarea

Jane Goodall, cercetătoarea britanică, transmite că omenirea va fi distrusă nu foarte târziu, mai ales dacă nu se vor lua o serie de măsuri și se vor face schimbări majore în modul în care funcţionează sistemele noastre, mai ale în ce priveşte alimentaţia şi dezvoltarea economică, transmite greenqueen.com.

Umanitatea ar fi epuizat deja resursele naturale până la un punct critic

Umanitatea a epuizat aproape toate resursele naturale ale Pământului, transmite antropologul, convins că sfârșitul lumii așa cum o știm noi este aproape.

Jane Goodall,  în vârstă de 87 de ani, a explicat cum pandemia COVID-19 şi criza climatică pe care o resimţim în ultimii ani, sunt pur și simplu rezultatul supraexploatării lumii de către corporațiile în căutare de profit.

„Dacă acesta nu este un apel de trezire, atunci eu nu dau prea multe speranţe pentru viitorul planetei noastre”, a transmis aceasta.

Mai mult, se pare că omul ar fi facilitat transmiterea coronavirusului de la animele la noi.

„Am creat condiţiile care facilitează agentul patogen să treacă de la animale la om, în acele pieţe din Asia. A fost acelaşi lucru cu cimpanzeii din Africa Centrală, cu virusul HIV şi MERS, care a provenit de la cămilele din Arabia Saudită”, a mai explicat Goodall.

Există vreo rezolvare?

„Acum problema este să găsim modalitatea de a folosi resursele naturale, care sunt finite în multe locuri, unde natura nu le poate reface rapid. Şi avem această idee nebună că poate exista o dezvoltare economică nelimitată pe o planetă cu resurse naturale finite. Asta nu merge. Perspectivele pentru generaţiile viitoare sunt sumbre”, a mai spus reputatul om de ştiinţă.

Sursă foto: Dreamstime