Cei mai mulți oameni ar urma să plece din ANAF, de la Palatul Parlamentului și din ministere, informează Antena 3, care citează mai multe surse.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, le-a cerut deja celorlalți miniștri să vină cu o schemă de reducere a personalului cu 5%. 20 de oameni ar fi plecat deja din Ministerul Muncii și alți 40 ar urma să plece din Ministerul Transporturilor.

„Este foarte posibil (să se facă reduceri de personal – n. r.) şi e normal să fie aşa pentru că sunt foarte multe scheme de personal umflate. Şi am spus-o şi când eram primar că, dacă mâine pleacă jumătate din primărie, nu se cunoaşte”, a spus Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Întrebată dacă acest lucru este valabil în toate primăriile, ea a răspuns: „Depinde. În primăriile mari, în principiu da. În primăriile mici, de la sate, unde sunt deja 11 angajaţi, este foarte greu şi să lucrezi aşa”.

Şeful de la Muncă a precizat că a început o procedură de reorganizare la nivelul ministerului pe care îl conduce.

„Sigur că sunt posibile (disponibilizări în zona aparatului de stat – n. r.). De altfel, eu am început o procedură de reorganizare pe Ministerul Muncii. Aşa cum ştiţi, sunt patru entităţi în subordinea Ministerului Muncii în judeţe şi sigur că de acolo ne este foarte simplu să facem o reorganizare noi în minister. O dată, dispar jumătate din funcţiile de conducere judeţene – e normal să fie aşa – adică, în loc să ai patru entităţi, poţi să ai două cu acelaşi număr de personal, dar cu funcţiile de conducere la jumătate, şi, în plus, noi avem cam 1.500 de persoane care trebuie să fie angajate la Casa Naţională de Pensii pentru a putea să recalculeze Legea pensiilor şi atunci mare parte din personalul de care nu mai avem nevoie în anumite astfel de entităţi îl vom redirecţiona spre Casa Naţională de Pensii”, a explicat ea.