Consiliul Național pentru Situații de Urgență a decis noi măsuri de relaxare care vor fi adoptate începând cu data de 1 iunie.

Conform declarațiilor Premierului Ludovic Orban acestea vor fi adoptate prin Hotărâre de Guvern.

Se reia transportul internațional de persoane

Astfel, de la 1 iunie se ridică interdicțiile de deplasare a persoanelor în afara localităților și a zonelor metropolitane. Tot de la 1 iunie se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane.

De asemenea, începând cu aceeași dată, se permite accesul pe plajă al persoanelor, cu condiția să le fie asigurate șezlonguri distanțate la 2 metri, dacă este vorba despre familii diferite.

Tot de la 1 iunie se deschid și terasele, cu distanțare de 2 metri între mese și nu mai mult de 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Competițiile sportive

Un alt set de măsuri vizează competițiile sportive, care se vor putea relua în aer liber, dar fără spectatori. Este valabil și pentru bazinele de înot, închise sau descoperite, unde va fi permis accesul sportivilor pentru competiții și pregătire, desigur cu respectarea unor norme de distanțare.

Pregătirea sportivilor profesioniști va fi permisă în spații închise, cu respectarea unei distanțări de 7 metri.

Va fi permisă și desfășurarea concertelor și spectacolelor în aer liber, dar nu cu mai mult de 500 de spectatori și cu o distanțare de 2 metri între participanți. De asemenea, spectatorii vor trebui să poarte măști.

Spectacolele de tip drive-in

Vor fi stabilite prin ordin comun de miniștri și condițiile pentru desfășurarea de spectacole de tip drive-in, a anunțat premierul Ludovic Orban, conform digi24.ro.

Președintele Klaus Iohannis anunțase joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie.

Ulterior, premierul Ludovic Orban a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență pentru a pune la punct aceste decizii.