Pandemia de coronavirus lovește crunt România. De aproape un an de zile ne confruntăm cu această uriașă problemă care părea fără finalitate. Și totuși, avem și primele vești bune. Campania de vaccinare înseamna începutul sfârșitului pandemiei.

S-a aflat când se vor redeschide școlile

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, omul desemnat de către președintele Klaus Iohannis, medicul militar, Valeriu Gheorghiță, a dat toate detaliile. Acesta a spus că la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie este preconizat că se va termina vaccinarea populației din grupele de risc și acesta ar fi momentul în care elevii s-ar putea întoarce la școală în mod fizic.

„Cred că la sfârșit de aprilie, sfârșit de martie – început de aprilie. Cam asta este perioada în care noi estimăm începerea vaccinării în etapa a treia, deci atunci vom fi terminat deja etapa a doua de vaccinare, adresată persoanelor populației vulnerabile și cea a categoriilor de persoane care deservesc activități esențiale”, a răspuns col. dr. Gheorghiță.

În prezent, elevii din toată țara desfășoară cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie. Primii vaccinați vor face parte din spitale de primă linie, iar imaginile cu primul român vaccinat vor fi transmise în direct.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 va transmite în direct, în 27 decembrie, imaginile cu primul român vaccinat împotriva SARS-CoV-2, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Lucrurile trebuie privite într-o normalitate. Nu trebuie să creăm spectacol. Sigur că este un moment istoric. Omenirea se află la mai bine de 100 de ani de la pandemia extrem de gravă care a făcut milioane de victime, pandemia de AH1N1, din 1918, Gripa Spaniolă. Oamenii vor vedea o speranță care ne creează o premisă de a ne reîntoarce la normalitate și la viața noastră și ne dorim ca acele materiale și acele imagine să fie una de normalitate”, a spus colonelul dr. Gheorghiță.

Sursa foto INQUAM / Alex Nicodim