Adriana Nica, managerull Spitalului Universitar de Urgență București a fost repusă în funcție și apoi demisă definitiv de Ministrul Sănătății. Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a emis astăzi Ordinul nr. 517 prin care o demite definitiv pe Nica Adriana Elena din funcția de manager al Spitalului Universitar București.

Contractul de management al doamnei Nica fusese suspendat printr-un alt Ordin al fostului ministrul al sănătății, Victor Costache, emis la data de 21 martie. Suspendarea managerului a fost cauzată de neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, conform Notei Direcției Control și Integritate și ar fi fost valabilă pe timpul perioadei stării de urgență.

În cursul zile de ieri, Consiliul de Administrație al Spitalului Universitar de Urgență a transmis Nota nr.NT 1525/27.04.2020 prin care propunea Ministerului Sănătății încetarea contractului de management al doamnei Nica Adriana, notă aprobată tot ieri de către conducerea ministerului.

Astfel, în dimineața aceasta, Nelu Tătaru, ministrul sănătății, a emis ordinul prin care, conform art 1, incetează suspendarea contractului de management al Adrianei Nica și, în același timp, contractul nr 136/25.07.2017, încetează începând de azi. Cu alte cuvinte, ministrul Tătaru a repus-o în drepturi pe managerul Nica pentru a o putea demite definitiv.

Manager interimar al Spitalului Universitar București a fost numit încă din data de 21 martie, profesorul Dr.Cătălin Cârstoiu, de specialitate ortoped. Acesta a fost reconfirmat în funcție pentru o perioadă de 6 luni. Săptămâna trecută, managerul interimar l-a demis pe Dorin Ionescu din funcția de manager medical al SUUB în urma unor deficiențe grave în ceea ce privește combaterea răspândirii virusului Covid19. Conform unor surse interne din cadrul spitalului, atât Adriana Nica cât și Dorin Ionescu au plângeri penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor bolilor.