Grupul rus Avtovaz va lansa anul viitor o maşină „ultra low-cost”, la un preţ de aproximativ 5.600 de euro, construită cu sprijinul Renault, a declarat un purtător de cuvânt al producătorului auto francez, citat de AFP.

AvtoVAZ, din care Renault deţine 25%, reactualizează gama de modele Lada şi vrea să lanseze pe piaţa rusă la sfărşitul anului viitor această nouă maşină, Lada Granta, a menţionat purtătorul de cuvânt al Renault, confirmând o informaţie publicată de Libération.

Automobilul va fi comercializat la preţul de 220.000 de ruble (aproximativ 5.600 de euro).

Christian Estève, directorul general al diviziei ruse a Renault (Avtoframos), a indicat la Salonul Automobilistic de la Moscova „că îi va face o mare plăcere să negocieze cu Igor Komarov, preşedintele AvtoVAZ, cumpărarea platformei” în cazul în care modelul va fi scos pe piaţă, relatează Libération.

O astfel de achiziţie poate permite exportarea Lada Granta.

„Există viaţă şi după maşina low-cost? Da, şi se numeşte ultra low-cost, răspunde Renault, inventatorul Loganului”, titrează publicaţia franceză.

Renault gustă deja succesul pe sectorul maşinilor cu preţ redus datorită companiei Dacia, notează AFP. Loganul a fost destinat iniţial pieţelor emergente, iar în prezent automobilul este vândut mai ales în Europa de Vest.

SURSA: Mediafax