Oficialii OGT s-au întâlnit miercuri cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian și administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan. Ministrul le-a transmis investitorilor ruşi faptul ca Ministerul Economiei este interesat de parteneri care să garanteze existenţa în continuare a combinatului şi i-a asigurat de faptul că firma câştigătoare va beneficia de întreg sprijinul Guvernului.

Reprezentanţii Oil Gas Trade au precizat că participarea la procedura de reorganizare judiciară a combinatului coincide cu proiectul de dezvoltare a companiei OGT.

Intenţia rușilor este de a prelua atât platforma de la Rm. Vâlcea, divizia petrochimica Bradu, cât şi rafinăria Arpechim, deţinută de OMV Petrom. Ei au subliniat că sunt pregătiţi să investească după achiziție o sumă de 300 de milioane de euro în formula integrată a combinatului. Ministrul Varujan Vosganian le-a recomandat iniţierea unei discuţii separate cu reprezentanţii OMV Petrom pe subiectul preluării rafinăriei.

Conform Propriilor declaratii, Oil Gas Trade LLC Rusia este un grup format din trei companii, înfiinţat în 2002, activând în industria petrochimică și farmaceutică.