Europa stă pe un butoi cu pulbere. Conflictul izbucnit înte Azerbaidjan și Armenia este în toată regula. Războiul nu mai poate fi stopat. usia intervine dur și trimite o undă de șoc în toată Europa. Conflictul este imens și poate degenera la nivel mare.

Rusia trimite o undă de șoc în Europa!

Vladimir Putin se implică serios în conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Administraţia Vladimir Putin a cerut, marţi, Turciei să nu mai încurajeze conflictul militar în regiunea Nagorno Karabah şi să depună eforturi pentru un armistiţiu între Armenia şi Azerbaidjan.

Pe de altă parte Turcia a declarat că este gata să sprijine Azerbaidjanul atât la masa negocierilor, cât și pe câmpul de luptă.

„Îndemnăm toate ţările, mai ales parteneri precum Turcia, să facă tot posibilul pentru a se ajunge la un armistiţiu şi la soluţionarea pe cale paşnică a conflictului”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de ziarul Le Figaro.

Cel puţin 95 de persoane au murit în confruntările din ultimele trei zile dintre Azerbaidjan şi Armenia în enclava separatistă Nagorno Karabah. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a îndemnat Armenia să pună capăt „ocupaţiei” din Nagorno Karabah, semnalând că va menţine susţinerea acordată Azerbaidjanului.

„Orice tip de afirmaţie sau orice modalitate de susţinere a activităţilor militare nu face decât să pună gaz pe foc. Rusia se opune acţiunilor de acest tip”, a subliniat Dmitri Peskov, cerând încetarea luptelor „cât se poate de repede”.