Robert Jobson, autor al cărții “The Royal Family Operations Manual”, consideră că renunţarea la rolul de Căpitan General al Marinei Regale va fi un aspect pe care Harry “îl va regreta amarnic atunci când, peste ani, va analiza decizia luată”. Prinţul Harry a făcut parte din Armata britanică timp de 10 ani, dar a renunţat la acest rol după ruptura de Familia Regală condusă de bunica sa, Regina Elisabeta a II-a.

“Cred că este foarte dezamăgitor”, a declarat autorul Robert Jobson într-un interviu pentru HollywoodLife, arătând că bunicul Prințului Harry, Prințul Philip, a fost cel care a deținut anterior această poziție, timp de 60 de ani. “Cred că Harry se va uita în urmă și va regreta amarnic acest lucru”, a mai precizat Jobson.

Prinţul Harry este efectiv izolat. Meghan Markle ar fi putut cere ajutor

Autorul spune că Prinţul Harry are acum mari probleme de adaptare, fiind izolat de toate lucrurile pe care le-a iubit şi persoanele care i-au fost aproape: “Prințul Harry are mari probleme în a se adapta departe de lumea în care s-a născut. El este acum despărțit de întreaga lui familie. Nu are pe niciunul dintre prietenii lui acolo. Este efectiv izolat și toate lucrurile pe care le-a iubit, inclusiv tot ce ține de armată, i-au fost luate. Îl știu destul de bine pe Harry, încă de când era copil, și a iubit forțele armate de când era mic. Sunt convins că va ajunge să regrete ceea ce s-a întâmplat”.

Cât despre Meghan Markle, Robert Jobson o critică pe aceasta pentru că a renunţat atât de uşor la o oportunitate extraordinară, de a contribui activ la schimbarea lumii.

“Ea a primit un rol extraordinar și a renunțat la el atât de repede. Cel mai mare rol al vieții ei și ea pur și simplu a renunțat. Ar fi putut cere ajutor, mai mult timp, și sunt convins că lumea i-ar fi sărit în ajutor. Știa că nu este o căsătorie normală. Nu este ca și cum s-a căsătorit cu managerul unei bănci. S-a căsătorit cu un prinț adevărat. El avea un job de făcut, să o servească pe Regină și țara lui. Ea știa de la bun început și a acceptat asta”, a mai declarat autorul britanic, potrivit elle.ro.