În jurul orei 9,20 ora României, moneda euro a scăzut până la 72 de ruble, de la cotaţia de 75,10 ruble, înregistrată miercuri seara, în timp ce dolarul a scăzut până la 58,55 ruble, de la nivelul de 60,65 ruble înregistrat miercuri. De asemenea, pe piaţa bursieră, indicele TRS a urcat şi el cu 6,76%, după ce luni şi marţi a pierdut peste 10%.

Rubla rusească, afectată de preţul petrolului şi sancţiunile occidentale, a înregistrat luni şi marţi o depreciere de peste 20%, astfel că moneda euro a atins un nivel fără precedent de 100 de ruble, iar dolarul american a atins nivelul record de 80 de ruble. Acesta a fost cel mai grav declin înregistrat de rublă, după criza financiară din Rusia din 1998.

Revenirea rublei se datorează în mare parte măsurilor adoptate în ultimele zile de Guvernul rus şi Banca centrală destinate asigurării stabilităţii financiare şi sprijinirii băncilor. Luni Banca Rusiei a majorat dobânda de bază cu 6,5 puncte procentuale până la 17% iar miercuri a dat miercuri publicităţii o listă cu şapte măsuri tehnice destinate să faciliteze accesul băncilor la valută şi, de asemenea, să protejeze băncile să înregistreze pierderi contabile care le-ar afecta stabilitatea financiară. De asemenea, Banca centrală a Rusiei a reiterat că va colabora cu Guvernul pentru a recapitaliza unele bănci în 2015.